جایزه سینمایی برای همجنسبازان
برگزارکنندگان شصت و چهارمین جشنواره ونیز خبر از افزودن جایزهای جدید به مجموع جوایز این جشنواره دادند که به بهترین فیلم بلند سینمایی که درباره همجنس بازی باشد(!) تعلق خواهد گرفت.
وجود جایزهای ویژه برای فیلمهایی با موضوع همجنس بازی، در بین جوایز جشنواره ونیز، امسال پس از 4 سال گفتمان و رایزنی به تصویب مقامات جشنواره ونیز رسیده است.
براین اساس رویترز گزارش داد: این جایزه به بهترین فیلم بلند سینمایی با چنین موضوعی در بخش رقابتی و حتی دیگر بخشهای جشنواره تعلق خواهد گرفت، البته اگر حتی فیلمی به چنین موضوع نپرداخته باشد ولی شخصیتهای اصلی و یا حتی حتی غیر اصلی آن همجنسباز باشند میتوانند یکی از شانسهای این جایزه محسوب شوند.
«دنیل کازاگراند» رییس این بخش از جوایز در مصاحبهای گفت: ما منتظر یک «کوهستان بروکبک» دیگر نیستیم و تنها در جستجوی فیلمهایی هستیم که یا به این موضوع پرداخته باشند و یا شخصیتهای آن همجنس باز باشند.
به گزارش برگزارکنندگان شصت و چهارمین جشنواره فیلم ونیز، در حالیکه امسال 22 فیلم در بخش رقابتی و حدود 36 فیلم در بخشهای حاشیهای این جشنواره در طول 29 آگوست الی 8 سپتامبر، به نمایش در میآید، انتظار میرود که 10 تا 12 فیلم نیز برای جایزه «شیر جعلی» نامزد شده باشند.
جایزه «شیر جعلی» شامل پلاکی طلایی میشود که آرم جشنواره (شیر بالدار) با رنگ مشکی بروی آن به تصویر کشیده شده و بالهای این شیر رنگهایی به شکل رنگین کمان به نشانه پرچم افتخاری همجنسبازان(!) منقش شده است، برگزارکنندگان جشنواره، یک هیئت کوچک داوران بینالمللی را نیز مسئول انتخاب برنده این بخش کرده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، این اولین باری نیست که موضوعات غیراخلاقی این چنینی مورد توجه سینمای غرب قرار میگیرد آنچنانکه جشنواره بینالمللی فیلم برلین نیز جایزهای مشابه با نام جوایز «تدی» دارد که از 21 سال پیش تاکنون به چنین فیلمهایی اعطاء میکند، همچنین دو دوره قبل برگزارکنندگان جوایز اسکار، جایزه بهترین کارگردان سال را به «انگ لی»، کارگردان فیلم «کوهستان بروکبک» اعطاء کردند، این در حالی است که فیلم همجنسبازانه «کوهستان بروکبک» از نظر بسیاری از منتقدان سینمایی بزرگ جهان، نه به لحاظ ساختاری و نه از ابعاد دیگر به هیچ وجه فیلم درخور توجهی نیست.